Не без того безпосереднім чином Чернівці не належать до проведення фінальних матчів футбольного чемпіонату Європи, всього лише по території Буковини будуть матися проїжджати вболівальники з Євросоюзу,- в населеному пункті таки прийняли рішення увічнити пам'ять про Євро-2012.
Перед ратушею на Центральній площі населеного пункту «розцвів» футбольний квітка.
Гігантську арт-інсталяцію розміром 3,8 x 6 метрів зібрати колекцію з тисячі шістсот сріблястих і золотих м'ячів.
Їх скріпили пліч-о-пліч як квітки. Автори інсталяції- чернівецькі подружжя-дизайнери Євгенія та Олег Аврусевіч- кажуть, що сріблясті і золотисті кольори є символами спортивного успіху. Вартість «квітки»- 250 000 гривень.

Спонсором виступив знаменитий у Чернівцях меценат мистецтва.
Уже на офіційному відкритті чернівчанам повідомили, що «квітка» потрапив в Книжку рекордів України як найбільша арт-інсталяція в державі.
У самому центрі населеного пункту інсталяція простоїть повністю літа, а після цього її встановлять в межах найбільшого в Чернівцях стадіону.
З метою інсталяцію не пошкодили, вона буде матися під спостереженням відеокамер, тим часом на зустрічний і поперечний випадок дизайнери мають в загашнику 50- 70 м'ячів на випадок нова зміна: в період відкриття скульптури стався кумедний випадок, коли юні футболісти буде набагато краще, якщо замість того, щоб фотографуватися на її фоні, дати початок запозичити ніж з інсталяції м'ячі собі напам'ять.
Анна ГАРГАЛЯ, Чернівці
ФОТО ВАСИЛЯ КИЯШКО